Book Landscapes

landscapes, personal tips & tricks, Tips and Tricks

for the upcoming exhibit I composed a book with my landscape photography … and other things that jump into my camera

I’ve used no texts except for the book dust cover, where you can read this, it might be inspirational to some of you out there, seeking their way into photography. It merely explains the title’s sub-line:

• I have long felt the urge to do something particular with my landscape photography, something outstanding and eye-popping. This has never led to satisfactory results because it was too often based on imitating other photographers.

This urge has changed over the years into a less stringent and stressful attitude and I have become to a point that I no longer worry about what to photograph. If I’m out in the field I much more enjoy being there, and photographs seem to come to me instead of me seeking them. This is a big leap forward for my own peace of mind and my photography has become a lot more enjoyable since. At least for me. I can only hope that the results are enjoyable to you too.

You will notice that I am not seeking the spectacular views or the exuberant colours in a landscape. For me it is about the sky, the mud, the trees shaken by the wind or standing strong. Solitude, lost memories, but also joy and tranquillity. •

Ludwig

 

 

2 thoughts on “Book Landscapes

 1. Dag Ludwig

  Hartelijke gelukwensen met deze realisatie, een boek is als een kind dat je ‘ter wereld’ brengt, is het niet?
  17 november verschijnt in het Meetjesland het boek ‘de Meetjeslandse bossen’ waarvoor ik met een vriend de teksten schreef en deze keer de fotografie werd overgelaten aan een andere vriend (Ludo Goossens).

  Heel veel succes met de verkoop!
  Kan ik jouw boek nu al bij jou bestellen of vind ik het binnenkort in de boekenwinkel?

  vriendelijke groeten

  Marc

  1. hallo Marc,
   het boek is een uniek exemplaar, self-published dus. Als inkijkboek bij mijn tentoonstelling en dus niet te koop tenzij op bestelling.
   Ik kijk alleen maar uit naar het moment dat een uitgever zich bereid verklaart om mijn werk in boekvorm uit te brengen, het zou mooi zijn 🙂
   groeten,
   Ludwig

Comments are closed.